ОДРЖАНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА КОПАОНИКА

5

У организацији ЈП “Национални парк Копаоник” одржана је 2. по реду акција чишћења Националног парка Копаоник.


Поводом Европског дана паркова јавно предузеће “Национални парк Копаоник” организовао је велику пролећну акцију, чишћење територије националног парка, са циљем да се скрене пажња јавности на значај зелених површина. Након завршетка зимске сезоне, годинама уназад сведоци смо гомила смећа које се након отапања снега могу видети на сваком кораку на Копаонику. Како  се на Копаонику снег спорије топи него у нижим пределима,  немогуће је адекватно одржавати и очистити овај простор,  па су овакве акције неопходне како би се планина очистила и припремила за летњу сезону.

Нажалост, све је више несавесних гостију који током зимске сезоне бацају смеће и остале отпатке дуж самог центра као и на скијашким стазама па Копаоник у овом периоду личи на право ругло те је чишћење дуж регионалних путева, појаса око угоститељских објеката и ски стаза неопходно.

Ове године у  акцији су учествовали: ЈП „Путеви“ Рашка, ЈП „Скијалишта Србије“, „Кавим“ Рашка, ЈКП „Рашка“, Војска Србије, Општинска управа Рашка, ТО „Рашка“, Удружења Канцеларија за младе Рашка и Зелени путокази, МК Resort Kopaonik, ЈКП „Расина“ Брус, Хотели „Мујен“, „Јат“, “ Краљеви чардаци“, „Jolly Kop“, „Time Sharing“ Брзеће, „Сребрна лисица“, ТВ „Коперникус“ Рашка…

Прикупљено је око 600 врећа са смећем као и 3 камионске приколице шута.

0 0 vote
Article Rating
5 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Kopaonik - Insta KOP

Nažalost, Kopaonik je svake godine nakon završetka ski sezone zatrpan smećem. Da zlo bude veće, ovo sve rade oni koji za sebe kažu da su „ljubitelji Kopaonika i da mnogo vole Kopaonik“!? Šta bi tek radili oni koji ga ne vole kada ovako iza sebe ostavljaju obožavaoci?!

Dragan Todorović

Ti sto bacaju smece ne vole Kopaonik i ne dolaze zbog Kopaonika nego zbog sebe.Tako da sam sve objasnio.Ali nisu svi isti.Ja ga i volim i dolazim naravno i zbog sebe.

Kopaonik - Insta KOP

Dragan Todorović Ne bi da ulazimo u dublju polemiku oko ovoga ali činjenica je da se ovde ne radi o maloj količini smeća!? 600 džaka je sakupljeno u ovoj akciji, što je zaista veliki broj. Toliko smeće ne mogu da naprave 3-4 čoveka? To smeće su napravili gosti Kopaonika!!! Naravno, postoje kulturni ljudi koji stvarno vode računa gde odlažu smeće ali znatno veliki broj je onih nemarnih koji bacaju svuda a sebe nazivaju „ljubiteljima Kopaonika“ i kažu da „obožavaju Kopaonik“!? Zato se pitamo, šta bi tek bilo kad bi Kopaonik posetili oni što ga stvarno ne vole?

Dragan Todorović

Jasno mi je ,ali kako rekoh mnogi su ljubitelji samo u granicama svog interesa.A o kulturi gosti da ne pricamo,bilo bi previse i suvisno.Cast pojedincima.

Milan Jovanović

Drugar koji je nekoliko godina radio gore kaže da su gosti Kopaonika mnogo nekulturni. Kaže da nisu mogli da stignu da čiste samo WC od naroda koji prlja i koji neće ni ubruse da baca u kantu za smeće nego bacaju na pod i u lavabo. Naročito kaže da je ženski wc uvek bio neuredniji. Onda mogu da zamislim šta se baca po stazama?