-4 C
Kraljevo
петак, 21. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  ОСНОВАНО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО “РАДОЧЕЛО”

  - маркетинг -

  Јуче је у Ушћу одржана оснивачка скупштина  на којој је основано  планинарско друштво “Радочело” из Ушћа.


  Група ентузијаста а пре свега љубитељи планина и планинарења са овог подручја,   јуче је у Ушћу одржала оснивачку скупштину на којој је настало Планинарско Друштво “Радочело” из Ушћа.

  Ова група већ дужи период  бави се планинарењем и дружењем  и јуче су  и званично основали планинарско друштво са циљем да се грађани,  а пре свега  млади људи анимирају и изађу у природу јер овај крај  поседује  природне лепоте  које треба посетити.

  Како кажу, жеља им је да Ушће у будућности постане планинарски туристички центар јер из његовог центра воде стазе на неколико планина у окружењу. Ту су Жарачка (1.052), Судена (1.350), Голо брдо (1.178) као и неке ниже врхове (Плавачка, Кукавица…)  На десетак км од Ушћа крећу стазе на Радочело, Чемерно, Жељин, Столове… Постоје многе стазе поред реке Студенице, неколико праваца на Рудно, Манастир Студеницу.
  ”У овој години је циљ да комплетирамо друштво како кадровски (водичи) тако и омасовити чланством. Формираћемо разне секције: за школску децу, рекреативце, планинаре, имамо у нашем месту и алпинисте, скијаше тако да је циљ да друштво окупи људе и из тих спортских активности.

  За јесен је планирана Изборна скупштина где ћемо поред органа управљања изабрати и (у складу са интересовањима и динамиком учлањења) горе поменуте секције.  У остваривању ових циљева велику наду полажемо уз помоћи ушћанске привреде као и Основне школе у Ушћу и Студеници.

  У сарадњи са манастиром Студеницом већ је могућа реализација и планинарске стазе “ Са погледом на манастир Студеницу“ где би планинари рекративци шетали 13 км дугом стазом сво време са погледом на наш прелепи манастир.” – каже за Студеница Online, Горан Николић председник ПД Радочело.

  Оснивачкој скупштини је присуствовало 17 грађана, углавном младих људи, који су после седнице потписали приступнице новоформираном планинарском друштву.

  Новоформирано планинарско друштво „Радочело“ из Ушћа очекује велику стручну и кадровску помоћ од планинарских друштава у близини а посебно ПСК „Железничар“ из Краљева чији су још чланови неки од оснивача ПД „Радочело“ из Ушћа…

  Надају се  да ће формирање овог друштва помоћи и многа предузећа и организације са ушћанског подручја.

  Синдикат ибарских рудника је већ финансијски помогао у оснивању ПД „Радочело“ Ушће…

  - маркетинг -

  2 коментара

  2 Коментари
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Павле Тодоровић
  2 године пре

  Napred studenicani..Zatresmo se ko sareni konji..

  Dragana Romčević
  2 године пре

  Cestitam mladim clanovima I predsedniku PD Radocelo!Bravoooo

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -