ПАЖЉИВИЈА ВОЖЊА У ЗОНИ ШКОЛЕ!!!

3
- рекламе -

СТУДЕНИЦА – Недавно су и у Студеници постављени саобраћајни знаци који сигнализирају и упозоравају возаче да се налазе у зони школе.


Недавно су и у Студеници постављени саобраћајни знаци који сигнализирају и упозоравају возаче да се налазе у зони школе и да би брзину кретања моторног возила требало да прилагоде постављеној сигнализацији. Чести су случајеви да се у појединим ситуацијама несавесни возачи бахато понашају и великим и неприлагођеним брзинама крећу кроз Студеницу и тако угрожавају безбедност свих а пре свега деце. Постављањем ових знакова регулише се брзина кретања у зонама школе као и лакше и ефикасније санкционисање прекршаја.

- рекламе -

“Прошле године сам присуствовао сцени када је један возач при великој брзини ударио и убио куче баш овде у центру, није се чак ни зауставио да види у шта је ударио!? То је било баш негде око један сат, време када деца завршавају са школом и када су сви овде у центру. Тако је могло да страда и нечије дете?” – каже Милан један од очевидаца овог догађаја.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима (члан 163)  регулисано је да је зона школе део пута или улице  која се налази у непосредној близини школе и као таква обележена је одговарајућом  саобраћајном сигнализацијом. Брзина кретања возила у зони школе у насељу је ограничена до 30 км/х, а ван насеља до 50 км/х, у времену од 7.00 до 21.00 сат, осим ако саобраћајном знаком време забране није другачије одређено.

Возачи који у зони школа прекораче ограничење брзине од 30 километара на сат у периоду од 7.00 до 21.00 сат могу бити кажњени и до 15 дана затвора уз велику новчану казну и одузимање дозволе и на 14 месеци.

0 0 гласови
Гласање за чланке
- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТИЗЛОЖБА СЛИКА НАСТАЛИХ НА ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ У СТУДЕНИЦИ
СЛЕДЕЋА ВЕСТ“ОЛИВЕРА” У УШЋУ
3 Коментари
страији
новији највише гласова
Inline повртане информације
Погледајте све коментаре
Nikola Sremuš

Manjaka koji jurcaju ima svuda naokolo. Samo po dzepu i jos vece kazne pogotovo u blizini skole. Bravo za Agenciju za bezbednost saobracaja i svaki zakon koji donesu.

Grozda Paunovic

Moj kraj.

Ana Djurovic

Želja je nama biciklistima amaterima da se odvozamo do Studenice. Na žalost veliki je rizik.