ПОРЕСКА ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА НЕКОЛИКО УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА НА КОПАОНИКУ

7

Пореска инспекција је због неправилности у пословању затворила данас неколико угоститељских објеката на Копаонику.


Због неиздавања фискалних рачуна, непријављених радника пореска полиција данас је затворила 10-ак угоститељских објеката на Копаонику.

У јеку тристичке сезоне десетак локала на прометним локацијама данас је затворено. Катанац, у виду црвене траке, на популарне ресторане са великим терасама , због непоштовања прописа, порески инспектори затворили су на петнаест дана.

Док власници затворних локала кажу да су инспекције биле превише строге, да су затворени углавном због ситних пропуста и да је двонедељни катанац било боље заменити већом новчаном казном, гости Копаоника углавном поздрављају потез пореске управе.

„Закон мора да се поштује. Постоје права и обавезе које су послодавци дужни да испуњавају према држави и запосленима. Они то не поштују и зато су с правом санкционисани. Подржавам акцију, закон мора да се поштује“ – каже за Инста КОП гост из Београда.

porez

Чини се да су овом одлуком поред власника локала ипак највише погођени запослени који ће морати на непланирани петнаестодневни одмор.

„Дошли смо овде да зарадимо неки динар и сада морамо кући. Сезона траје три месеца и сваки радни дан нам је драгоцен. Овим потезом инспекције изгубићемо петнаестак дневница, што није мала ствар. Ипак је ово посао на одређено време сваки слободан дан нам не иде у прилог“ – каже радница једног затвореног локала.

Најчешће неправилности које инспектори затичу на терену су неиздавање рачуна, непријављивање радника, неплаћени порези на зараде и доприносе за обавезно социјално осигурање и набавка робе без документације. У Пореској управи истичу да ће наставити интензивне контроле.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Insta KOP

0 0 vote
Article Rating
7 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Sremuš

Naravno da podrzavam. Zatvaraj nego kako. Zakon mora da se postuje. Na Kopaoniku je opsti avasluk. Ne izdaji se fiskalni racuni, ne prijavljuju se radnici. Bahatim gazdama nikad dosta para. Radnici rade za 1000 dinara i to im ne placaju na vreme.
Zatvaraj, nego kako?!

Zoran Biorac

A da li je medju zatvorenima i lokal na Pancicu? Ako je i on, onda respect za kompletan rad poreznika.

Mila Belcevic

Nikola Sremuš I bez hrane ..mnogi nose obrok od kuce

Nikola Sremuš

Ne znam, ne volim sneg i Kopaonik al prijatelj moj ima druga koji gore radi i kaze da su se juce vratili kuci i bez para.

Goran Zamboni

poslati od koleta

Milan Jovanović

Bravo.

Aleksandar Baltić

Pa što pošiša ovcu u sred zime? -Bolje ona da bude gola nego ja