ПОЖАР У СЕЛУ КАМЕЊАНИ ЈОШ УВЕК НИЈЕ ЛОКАЛИЗОВАН (ВИДЕО)

3

КАМЕЊАНИ – Пожар који је данас у послеподневниим часовима букнуо у атару села Камењани још у век није локализован.


Пожар који је данас нешто после 13.00 часова ибио у селу Камењани још увек није локализован. Ватрогасне екипе из Ушћа, Краљева, Рашке и даље су на терену и покушавају да пожар примире и ставе под контролу. Велики проблем причињава и ветар, због кога су отежани услови  и тешко је ставити пожар под контролу, наводе у сектору за ванредне ситуације Рашког округа.

У борби са ватреном стихијом као помоћ ватрогасцима укључило се и преко 20 мештана овог села који су активно учествовали као помоћ.

“Бранили смо ватрогасним напртњачама да се ватра не би спустила из шуме преко ливада и тако захватила куће у којима живимо” – каже за Студеница Online, Ратко Рашковић из Камењана.

Према речима мештана  до сада је изгорело преко 10 хектара углавном приватне, борове шуме а ватра се шири према страни на којој се налази Ушће  и прети да угорзи и до 70-80 хектара шуме.

0 0 vote
Article Rating
3 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Stanko Pavlovic

Jeli išta smanjen

Nikola Sremuš

Pod istragu celo selo jer ovo vise nije slucajno nego se vidi da ovo neko godinama namerno pali. Pa po dzepu svako domacinstvo dok se ne opamete, a nece se opametiti dok im neka kuca ili stala ne izgori.

Snezana Ancin

НЕМОЈТЕ ОСУЂИВАТИ. ДА БОГ ПОМОГНЕ ДА НИКО НЕ СТРАДА.