ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА ОДРЖАВА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ВАШАР У РАШКИ

4

РАШКА – У време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра 2018. године, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.


Вашар је код Срба од давних времена био најважније и најмасовније друштвено окупљање, шаролики скуп поводом неког верског празника, на градском или сеоском тргу, где се трговало и забављало. Старији назив за вашар је панађур.

Традиционални Вашар у Рашки један је од најстаријих вашара у Србији. Први организовани вашар одржао се 1860. године. Сваке године, у време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.

Посетиоци вашара ће моћи да прошетају „Домаћинском улицом“ односно Улицом добрих домаћина коју Туристичка организација Рашка у данима вашара отвара по пети пут. Поред изложбено-продајног програма бројних излагача и удружењакоја презентују домаћу радиност, обичаје, старе занате и традиционалне гастрономске специјалитете, Домаћинска улица нуди и културно-забавне садржаје.

За све посетиоце улице биће организован наградни квиз: Наш град, обичаји и традиција. За вашар у Рашки људи кажу: „Ко га једном посети и наредних година је овде“.

новији страији највише гласова
Обавештење
Sasa Zarkovic
Гост

Eto Nas zupljana!

Roswita Niemeyer
Гост

Lep provod

Ratko Dugalić
Гост

Nekad je to bio pravi vasar i raska je bila puna

Dušan Beočanin
Гост

Vašar je bio, a na vašaru sablje, pištolji…