ПРИПРЕМЉЕН ПРОЈЕКАТ ЗА ИЗГРАДЊУ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УШЋУ

2
- рекламе -

УШЋЕ – Мештани ове варошице неколико година уназад имају великих проблема са водоснабдевањем. Наредне године тај проблем би могао да буде решен кажу из градске управе.


Водовод у Ушћу изграђен је крајем 50-их година прошлог века. Саградили су га Ибарски рудници и мештани радном акцијом и од тада у њега није ништа уложено, док се насеље ширило  и прикључивало на мрежу која је одавно застарела.

- рекламе -

Град Краљево  је припремио пројекат  за изградњу водоводне мреже  на подручју Ушћа и конкурисаће код Канцеларије за јавна улагања како би обезбедио средства за реализацију овог пројекта који би требао да буде заокружен наредне године. У плану је да се у наредном периоду пронађе извориште  како би Град Краљево купио то земљиште и постао власник тог дела парцеле.

“Проблем у сваком случају није мали, с обзиром да већина мештана Ушћа не плаћа воду и с обзиром да не постоји довољан приход Месне заједнице која се бави водоснабдевањем Ушћа,  нема довољно новца и за одржавање овог водовода. Ми као град прискачемо у помоћ увек  када је то неопходно и решавамо овај проблем, али да би проблем био трајно решен неопходно је да се изгради нова водоводна мрежа и да се реконструише постојећа али у складу са грађевинским пројектом. Ми смо пројекат припремили, преостло  да се пронађе извориште и да се земљиште на ком  се извориште налази купи, односно да град Краљево постане власник тог дела парцеле и након тога ми ћемо конкурисати за добијање средстава у  Канцеларији за управљање јавним  улагањима како би смо решили коначно проблем овог места“ – каже Градоначелник Краљева Др Предраг Терзић.

- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТИ СУТРА ПЛАНСКА ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ
СЛЕДЕЋА ВЕСТАЛАРМАНТНО: МЕСТО КОЈЕ ОСТАЈЕ БЕЗ ШКОЛА И ЂАКА
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Gordana Radovic

Samo da ne ostane na projektu!!!

Zdravko Baltic

Ne znam po koji put se ponavljam, neko bi trebao da objasni sta je ucinjeno sa novcem od mesnog samodoprinosa koji smo davali 16 g. i sta je uradjeno od vodovodne mreze u Uscu. Veliki deo tog novca je zavrsio u Kraljevu, pa neka sada resavaju problem koji su napravili.