ПРОДАО ТЕЛАД ПА ЗАВРШИО НА СУДУ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПАПИРА

7

МЛАНЧА – Јовица Филиповић, из села Мланча, завршио је на суду у Краљеву јер након продаје два телета није добио повратне папире од купца.


Наиме, узгајивач стоке обавезан је да за стоку коју продаје има сву потребну документацију.. пасош, уверење и потврду за праћење кретања животиња. Све то у четири примерка, предаје купцу, који је након тога обавезан да потврду о кретању врати власнику. Али, ту настаје проблем. Јовица каже да су купци углавном непознати људи, са којима касније нису ни у каквом контакту, а онда плава коверта, како истиче, стиже на адресу намученог сељака.

“Након продаје, ветеринар који стално долази и обавља рутински попис стоке, види да животиње нису на стању јер су продате, а ја немам да му вратим папир који је потребан како би све било у реду. Он по својој службеној дужности, мора да уради записник и преда га инспектору, који даље случај шаље на суд. Ја сам испред судије стао због два продата телета и сад чекам пресуду, казна ће бити око 10 хиљада динара”, изјавио је за Глас западне Србије Јовица Филиповић.

Поред новачане казне, која није мала за сељачки џеп, велики проблем представља и удаљеност села од центра града где се суд налази, као и све те таксе које морају бити испоштоване.

“Ја сам човек који се одлучио да остане на селу, да овде живи и ради. Довољно сам кажњен, а не да још и плаћам неке казне које немају никакве основе и бесмислене су. Моје село је 80 километара удаљено од Краљева, верујте и кад сам болестан једва се наканим да сиђем до доктора, а замислите кад морам да идем у суд и браним се, а не знам тачно ни од чега. Српски сељак је намучен са свих страна, сулудо је да плаћа неке административне казне и тим да се бави”, разочарано каже Филиповић.

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Глас Западне Србије

новији страији највише гласова
Обавештење
Milos Dragicevic
Гост

Nazalost to je zaista jadno i bedno jos puno ima ovakvih slucajeva subvencije od prosle godine za maticna grla nisu uplacenje na racun poljoprivrednih proizvođača ali to im i nije vazno bitno je da su oni nasli nacin da pune budzet tako sto kaznjavaju nevine seljake

Slavko Stanojevic
Гост

Udaraju harač gde god mogu, pogotovo na seljaka!

Zoran Radic
Гост

Tu jedino možu još da deru kožu. Jer seljaka niko ne štiti.

Ljiljana Sindjelic Nikolic
Гост

Umesto da drzava stiti gradjane pljacka na sve strane

Predrag Stojanovic
Гост

Udri po seljaku uvek je to bilo nazalost.

Sanja Matovic
Гост

E muko moja i državo nikakva

Zeljko Jevrem
Гост

Uh ja vec platio isto zbog teleta dva puta na sud plus kazna i ode tele ma banda lopovska A subvencije još nisam dobijo za prošlu godinu