ПРВИ СНЕГ И У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ

3

СТУДЕНИЦА – Први овосезонски снег око 13.00 часова почео да пада и на подручју студеничког краја. Температура – 3 степена.


Након првог снега који је пао у појединим деловима Србије ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе опрезно и пажљиво.

За ноћ од недеље на понедељак очекује се на југу и истоку Србије у нижим пределима местимично стварање снежног покривача од око пет сантиметра за 12 сати, локално и до 10 сантиметара, а на планинама и више. У централној и западној Србији очекује се стварање мањег снежног покривача, а у Војводини и снег и киша. У току дана у понедељак биће краткотрајно разведравање са југа.
 
Увече и у току ноћи са југозапада стиже ново наоблачење с кишом, на планинама и са снегом. У централној и јужној Србији понегде ће се ледити киша на тлу. Дуваће ветар у скретању на југоисточни и у појачању, у другом делу ноћи у кошавском подручју биће повремено јак, на југу Баната олујни.

0 0 vote
Article Rating
3 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Павле Тодоровић

Pao je prvi sneg..sve je belo kao iz bajke. jutros je prosla grtalica.volim Studenicki kraj

Zoran Tabic

Dosla zima I prvi sneg.

Dragana Radenkovic

Sneg u mom Studenickom kraju ima dražesnu moć,stvara magičnu idilu,magija pocinje kada sve zabeli,kada pahuljice se zapletu u kosice devojčica i daju divnu lepotu svakim treptajem na suncu koje sija slabo i vise hladno,Svaka pahuljica u mom Studeničkom kraju blista predivnim sjajem u srcima dečice,vrednih djaka prvaka koji veselo trckaraju kilometrima prolaze kroz velike smetove ,probijajući se do svoje škole ,smrznuti i srećni zbog snega koji unosi radost u dečja iskrena srca,i taj ogromni sneg koji zna da napada veoma mnogo nesmeta im da budu odlični djaci,dobra dečica,poslusna i vredna,spremna da poslušaju uvek svoje roditelje u svakom poslu orna za… Прочитај више »