РАДОЧЕЛО И ОВЕ ГОДИНЕ ПРИВУКЛО ВЕЛИКИ БРОЈ ГОСТИЈУ

1

РАДОЧЕЛО – Протеклог викенда  (19. и 20. август) на планини Радочело одржано је традиционално камповање и народни сабор.


Tрадиционално окупљање на планини Радочело, привукло је и ове године велики број кампера. И поново се по ко зна који пут, показало  да је ово и даље најбољи и најлепши скуп овога типа, па слободно се може рећи у читавом Рашком округу (а и шире).

“Последњих  година редовно долазим са друштвом на Радочело, јер сам родом из ових крајева и обожавам ову планину”. – каже Милош из Краљева.

Нетакнута природа, богаство неколико врста шуме, прелепи пашњаци са којих се се убира најлепши сир и кајмак, боровнице,  вода која се може наћи на сваком кораку на Радочелу и велика жеља за одмором и дружењем,   тера све ове људе да долазе на ову планину и чине да се традиција не прекине и да се овај сабор сваке године успешно одржава. И поред бојазни, као су метеоролози најављивали, од кише и лошег времена, ни то није поколебало заљубљенике у ову планину, да већ од петка  пристигну на Радочело.  Мирис роштиља, као и јагњића и пресића, који су се окретали на ражњу,  и ове године ширио се планином на све стране.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Stanisa Colovic

Treba puteve popraviti i ugostitelje ubediti da dodju.