-1 C
Kraljevo
недеља, 23. јануара 2022.
More

  Објављено

  Последње вести

  САБОР У СТУДЕНИЦИ “МАЛА ГОСПОЈИНА”

  - маркетинг -

  СТУДЕНИЦА – И ове године у студеници, одржан је традиционални сабор – вашар “Мала Госпојина”


  На празник “Мала Госпојина” у Студеници се традиционално већ годинама одржава сабор. Тако је било и ове године и један је од ретких који је успео да опстане и још увек се одржава. Некада је је ово био један од највећих вашара у овом делу Србије и трајао је  неколико дана, али свеукупно стање у друштву учинило је да се овај догађај сведе на један дан и у знатној мери осиромаши понуда и посећеност.

  2015-09-21 14.18.35

  И поред лоших временских услова, може се рећи, да је посећеност била савим “пристојна”  и то углавном гостију са стране који  већ традиционално у групама  долазе организовано  у Студеницу. Све оно што чини један вашар, могло се видети и у Студеници: рингишпил и занимација за најмлађе,продавале се разноразне ђаконије, шатори са музиком и печењем…

  Годинама је овај догађај представљао прави мамац за све госте који су радо долазили “у Студеницу на сабор”. Гости са естраде који су наступали  под многобројним шаторима, знали су да окупе и неколико стотина па и хиљада посетилаца у два дана студеничког сабора. Криза у друштву и безпарица, утицала је на то, да и овај догађај данас окупља знатно мање посетилаца него раније и да се сведе на само један дан вашара. Међутим, како смо могли чути од  мештана и гостију, сви се слажу да  је  “добро да и оволико има” и да се традиција и даље наставља и да ће студенички сабор трајати.

  - маркетинг -

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -