СПОРТСКА САЛА ЈОШ ЧЕКА УПОТРЕБНУ ДОЗВОЛУ

0

УШЋЕ НА ИБРУ – Да ли ће неко одговарати за то што је објекат у варошици Ушће, недалеко од Краљева, три године радио – илегално?


image

ИАКО је саграђена и свечано отворена још пре четири године, спортска сала при ОШ „Милун Ивановић“ у Ушћу – једина у рударској варошици у Ибарској клисури, недалеко од Краљева – затворена је већ годину дана зато што није добила употребну дозволу.Стога су се ученици једине образовне установе у Ушћу вратили у малу, импровизовану салу у којој су часове физичког васпитања, својевремено, похађали и њихови родитељи. Исто су морали да учине и чланови локалног кошаркашког, односно женског одбојкашког клуба.
Комисија за технички пријем ради свој посао и чим добијемо позитивно мишљење, сала ће поново бити у употреби – каже Силвана Васић, директорка ОШ „Милун Ивановић“.Житељи варошице, међутим, питају како је – ако објекат, како је објашњено, због непотпуне документације није имао употребну дозволу – у њему, чак три године, не само редовно одржавана настава фискултуре, већ су организоване и спортске манифестације?
Иначе, принудно затварање спортске сале једна је од главних тема у Ушћу, с обзиром на то да је управо она била центар свих спортских и културних догађања…- Овдашња омладина може само или да се бави спортом, или да седи по кафићима. Зато је нови Савет Месне заједнице затражио хитно решавање проблема са салом , како би она што пре поново била од користи и ђацима, и спортистима и грађанима рекреативцима – наглашава Горан Николић, председник МЗ Ушће.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: Вечерње Новости