СТАРИ НЕ СМЕЈУ НА УЛИЦУ, УКИНУТ МЕЂУГРАДСКИ ПРЕВОЗ

0

Од јутрос у 8 сати затворени су сви гранични прелази за улазак путника у друмском, железничком и речном саобраћају, у оквиру мере Владе Србије у брби против Вируса Корона


Старијим грађанима старијим од 65 је потпуно забрањен излазак из својих домова. Ограничено је јавно окупљање на отвореном и у затвореном простору, тако да дистанца између особа мора бити најмање два метра, односно да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једне особе.

Данас у 12:00 сати укинут јавни међуградски превоз.

За држављање Србије који су дошли из иностранства наложена је самоизолација у периоду од 14 и 28 дана, у зависности од тога из које земље долазе. Одлуком Владе Србије јуче од 12 часова је до даљег обустављен и међународни путнички авио-саобраћај са Аеродрома „Никола Тесла” у Београду, али не и за карго саобраћај и хуманитарну помоћ. Раније су већ затворени Аеродром “Морава” у Краљево и „Константин Велики” у Нишу.
Отворен је прихватни камп у Моровићу у којем ће бити смештени наши држављани који долазе из иностранства, а немају пријављено боравиште у Србији, као и за које лекари процене да могу постати здравствени ризик.

Kraljevo 04102017

Након проглашења ванредног стања 15. марта затворене су школе и факултети, а настава се одвија од куће преко РТС канала и путем дигиталних платформи, за сада само за основце.

У складу са новим мерама Владе Србије о ограничењу кретања грађана у циљу сузбијања корона вируса продавнице мешовите робе и прехрамбених производа, пекаре, угоститељски објекти, банке раде према измењеном радном времену, углавном од 8 до 18 сати.

Поште раде од 10 до 17 сати радним данима, а суботом од 10 до 14 сати.

Донета је и одлука о затварању јавних служби, али се она не односи на Пореску управу, Управу царина и Управу за трезор, с обзиром на то да би њихово затварање нарушило несметано функционисање државе, поготово у периоду ванредног стања.

Забрањено је подизање цена 36 основних животних намирница, наводи Танјуг.