СУТРА ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ У КРАЉЕВУ

1

ВЛАДА СРБИЈЕ ЋЕ НА СУТРАШЊОЈ СЕДНИЦИ ПРОГЛАСИТИ СТАЊЕ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ НА ПОДРУЧЈУ КРАЉЕВА.


На сутрашњој седници Владе Србије биће донета одлука о проглашењу елементарне непогоде на подручју Краљева, изјавио је данас градоначелник тог града Предраг Терзић.

Он је истакао да Влада Србије и сва министарства хоће да помогну становницима Краљева који су погођени поплавама, и додао да ће у селу Сирча, у коме је услед непогода урушен мост, бити постављен понтонски мост.

“Најважније је да после санирања основних инфраструктурних проблема почнемо реконструкцију путева, изградњу нових мостова и успемо да помогнемо свим грађанима који су угрожени”, рекао је за Тањуг Терзић, који је заједно с државним секретаром у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојаном Стевићем обишао поплављено подручје у Сирчи.

Терзић је навео и да је мост у Лешеву спасен од урушавања.

Градоначелник Краљева је истакао да градски водовод функицонише беспрекорно и да је вода за пиће хемијски и бактериолошки исправна.

“У селима у којима немамо доказ о исправности воде за пиће, шаљемо цистерне”, рекао је Терзић и додао да су у већим селима цистерне постављене 24 сата, док мања села обилазе наизменично.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић је рекао да Влада Србије и министарства стоје на располагању не само руководству града Краљева већ и другим местима које су задесиле поплаве.

“Потрудићемо се да у што краћем року санирамо последице и да се све врати у нормално стање”, рекао је Стевић и подсетио да је у Краљеву око 16 мостова и 20 путних праваца у прекиду или су урушени услед поплава.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Marko Mladenovic

Samo vi pravite mini hidro elektrane pa da vidimo kako će se završiti!!!