ТРИ ОСОБЕ СА ТЕШКИМ ПОВРЕДАМА ЗАДРЖАНЕ НА ЛЕЧЕЊУ У ОБ “СТУДЕНИЦА” (ВИДЕО)

1

Краљево – Биланс саобраћајне несреће на Ибарској магистрали, једна особа погинула, три тешко, а осам лакше повређено.


Једна особа је погинула, а једанаест теже и лакше повређено у директном судару путничког аутомобила и мини-буса, који се прошле ноћи догодио на Ибарској магистрали између Краљева и Рашке у Долини јоргована. У каквом су стању повређени и како је дошло до саобраћајне несреће, наш репортер извештава из ОБ “Студеница”.

Возач “фиата”, из Новог Пазара погинуо је на лицу места, а његов сувозач и још две особе из минибуса тешко су повређени.

Povređeni vozač i trener u bolnici nov 2018.

“Једно лице налази се у централној интензивној нези, са тешким телесним повредама. Обострани прелом ребара, прелом грудне кости, прелом кључне кости и пнеумотораксом. Друга два пацијента су хоспитализована на одељењу ортопедије са тешким телесним повредама. Код једног је прелом чашице и прелом ребара, а код другог је трауматско ишчашење кука, где је кук у анестезији враћен на своје место. Дијагностика се и даље ради. И један и други пацијент на ортопедском одељењу су у стабилном стању”, рекао је за КРАЉЕВО ОНЛИНЕ, др Мирослав Митровић, дежурни ортопед ОБ “Студеница”.

Saobraćajna nesreća Ibarska 24112018 4

Возач “мини-буса” и тренер рукометаша из Тополе кажу да их је пар метара одвајало од упадања у кањон реке Ибар. “Само сам стига да кажем, јој мајко овај нас поби и даље ништа. Он је прешао на леву страну и директан судар са нашим возилом.  Сви из буса су повређени, неко мање неко више. Није било клизаво, али се возило кретало великом брзином и да ли је изгубио контролу или шта ли је не знам, прешао је на нашу страну и судар изазвао. Нисам могао да избегнем судар. Десно Ибар, можда и срећа. Да нас је удари с бока он би нас преврнуо и у Ибар убацио, да се удавимо ноћас сви”, потресно сведочи из болничке постеље Љупче Николић, возач комбија.

“Само сам чуо прасак. Ми смо попадали. Верујте, то је такав ударац био, да ни једно седиште у бусу није остало везано за под. Ми смо рукометни клуб, сениорски. Седам, осам играча је повређено. Јутрос до пет сати су били на прегледима. Ја сам остао у болници. Овде у болници у Краљеву су нас примили фантастично и само могу речи хвале да кажем. Мени је кук излетео из лежишта, доктор Митровић ми је малопре наместио, болови пролазе, ваљда ће бити боље”,  рекао је за КРАЉЕВО ОНЛИНЕ Драган Влајић, тренер РК “Карађорђе” из Тополе.

Saobraćajna nesreća Ibarska 24112018 5

Осам рукометаша “Карађорђа” из Тополе, са лакшим повредама збринуле су екипе хитне помоћи Дома здравља Краљево и они су након указане лекарске помоћи пуштени на кућни опоравак.

Ибарска магистрала од Краљева до Рашке у дужини од 80 км је веома опасна деоница за возаче. Читав пут води кроз клисуру, са безброј кривина које нису прегледне, а на деоници до Ушћа, која је дуга 50 км,на свега десетак места је дозвољено претицање.

Отежавајућа околност након несрећа је та што у Ушћу нема станице хитне помоћи, па лекарске екипе крећу из Краљева када је након несреће сваки минут у спасавању повређених драгоцен.

Љ.Л.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Anja

I dalje se vozaci na Ibarskoj ponasaju kao reli vozaci. A milicija uzima pare i ne kaznjava nikoga ili veoma mali procenat.