У СРБИЈИ КОРОНАВИРУСОМ ЗАРАЖЕНЕ 384 ОСОБЕ

0

Од последњег извештаја до 15 часова, тестирани су узорци 245 особа од којих је 81 позитивно и 164 негативно на нови коронавирус


У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 1161 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. У Србији су до 15 часова, регистрована укупно 384 потврђена случаја КОВИД 19. Тестирани су узорци 245 особа од којих је 81 позитивно и 164 негативно на нови коронавирус. Хоспитализована су 203 пацијента.

„Од тог броја, њих 14 је у Клиничком центру Војводина, 18 у Клиничком центру Ниш, 16 у Клиничком центру Крагујевац, 12 на Инфективној клиници Клиничког центра Србије, док је 131 пацијент у Клиничко болничком центру “Драгиша Мишовић”, 10 на Клиници за пулмологији, а два пацијента у Ваљеву. На респиратору је 24 пацијента, и то по четири у КЦ Војводине, КЦ Ниш и КЦ Крагујевац, деветоро на Инфективној клиници КЦС, двоје у “Драгиши Мишовићу”, а један на пулмолошкој клиници“, рекао је епидемиолог Предраг Кон. Он је нагласио да постоји распоред оболелих по местима у Србији који ће јавности бити доступан.

Virus Korona 11

Заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић је додала да ће јавност од сада бити стално обавештавана о топографској дистрибуцији оболелих.

„Од укупно потврђена 332 случаја скоро половина је у Београду, 158 што је и за очекивати, јер је ово највећи град и са највише становника. Укупно је до сада у 21 граду наше земље потврђен бар један позитиван случај на корона вирус. После Београда по укупном броју потврђених случајева инфекције је Ниш са 40, па ваљево са 38. Већ можемо на основу ових апсолутних бројева да видимо да је имајући у виду укупан број становника да Ваљево и Ниш имају сличан укупан број пријављених, а да се број становника значајно разликује у ова два града“, казала је Кисић Тепавчевић. Следе Нови Сад 21, Чачак 13, Крагујевац 12 и Крушевац и Ћуприја по 10.

„Градови који имају једноцифрен број оболелих су Кикинда, Врање, Ужице, Пожаревац, Зајечар и Панчево. По једног оболелог имају: Врњачка бања, Темерин, Сомбор, Бачка Топола, Сремски Карловци, Зрењанин и Лесковац.“

Кисић Тепавчевић каже да до сада имамо највећи број тестираних.