У СУБОТУ 25. МАЈА “МАГЛИЧ ФЕСТ”

1

У суботу 25. маја у једној од најлепших средњевековних тврђава  одрћжава се 3. по реду “Маглич Фест”. Почетак програма заказан је за 12.00 часова.


Очекују вас:

Горица Поповић – легенда српског глумишта

Концерт Неше Галије

Рекордан број витезова и витешких дружина, а међу њима:

Змајева грива из Ниша

Обрађују 14.век а од оружја користе кратке секире, лук и стреле, буздоване, једноручне мачеве, дворучне секире, вулз, хелебарде и борбени маљ-чекић.

Ред Змаја из Грачанице

Баве се очувањем средњовековних вештина и заната, а посебно обрађују Византију и 13.век. Специјалисти су за стреличарство и победници последњих неколико турнира у Манасији. Организатори су витешког фестивала „Shield“ у Грачаници.

Витешка дружина Бели Орлови из Београда

Главни циљ, због кога је основано ово друштво, јесте да се славни период средњевековне Србије прикаже људима у 21. веку. Чланови дружине желе да верно прикажу све аспекте живота у средњем веку, како витешког, тако и оног обичног, свакодневног. Активности удружења огледају се у организацији различитих трибина, извођењу приказа витешких борби, а такође су и покренуте и радионице бројних заната као што су ткачки, ковачки, израда обуће, израда оклопа и других артикала од коже, столарски занат, итд.

Поред витешких борби и сјајне музике, посетиоци це моћи да уживају и у многобројним атракцијама. Једна од њих су и акробате са ватром.

Очекују вас борбе витезова, средњевековна музика, коју изводе најбоље музичке групе, стари занати и занатлије, принцезе, трубадури и жонглери, наградне игре за посетиоце и још много тога!

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Slava Boskovic

Trebalo bi malo da se tvrdjava uredi jer mnogo para moze da se zarade od turizma i drugih manifestacija koje mogu tu da se organizuju