У УШЋУ ДАНАС ОДРЖАНА ОСМА УЛИЧНА ТРКА

3

Поводом државног празника Сретење, данас је у Ушћу одржана осма по реду традиционална међународна улична трка.


Организатори трке Месна заједница Ушће и Град Краљево су и ове године се потрудили да ова манифестација има међународни карактер и да што боље угосте све такмичаре који су данас боравили у Ушћу.

Такмичење се одвијало у 26 категорија у коме је учествовало преко 250 такмичара из земље и иностранства. Међународни карактер овогодишњој трци дали су такмичари из Румуније и Босне и Херцеговине. Посебну атракцију и овај пут представљала је трка рудара који су трчали са шлемовима и рударској опреми.

“Хвала свима што сте узели учешће а ми смо као домаћини испред месне заједнице и организационог одбора потрудили се да Вас омасовимао и да Вас дочекамо и примимо онако како то нами и приличи” рекао је на отварању, Председник месне заједнице Ушће, Живорад Дражовић. Који је искористио прилику и да се захвали спонзорима као и граду Краљеву који су помогли да се ова манифестација одржи.

Испред града Краљева учеснике и присутне госте, поздравио је Ненад Марковић, председник Скупштине града Краљева који је честитао свима  државни празник и захвалио се организаторима што на један јединствен начин обележавају Дан државности републике Србије.

“Утисци су феноменални, мени је ово четврти пут да долазим на  трку у Ушће. Желим да искористим прилику и да се захвалим на гостопримству које сте нам указали” каже за Студеница Online, Ристо Живаљевић, рудар из рудника Штаваљ из Сјенице.

На крају свим учесницима и гостима приређено је послужење у виду куване ракије и домаћих уштипака.

0 0 vote
Article Rating
3 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Ratko Dugalić

Bravo takmicari za usce dajte sve

Dragica Crnoglavac Ex Bogojevic

Bravo za „trio“ Pavlović ???

Dragana Karapandzic

Bravo za Pavlovice ???