ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕВОЈЧИЦА ИЗ УШЋА НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ

2

БЕОГРАД – Ученице Основне школе “Милун Ивановић” из Ушћа постигле су велики успех на данас завршеном државном финалу – Спортских игара младих, освојивши друго место на одбојкашком турниру.


Право да представљају град Краљево на финалном турниру, који је одржан у Београду на Ади Циганлији, ушћанске девојчице стекле пре нешто више од месец дана када су тријумфовале на регионалном такмичењу у Краљеву. Након јуче одиграних три утакмице са екипама из Батајнице (победа 2:0), екипом из Врања (победа 2:1) и екипом из Новог Пазара (победа 2:0), девојчице из Ушћа у данашњем финалу нису имале среће да тријмфију над екипом  Србијанка из Ваљева. Ваљевке су овом победом избориле пласман на међународно такмичење које ће се одржати у Сплиту (Хрватска).

Предвођене тренером и наставником физичког васпитања Славком Трифуновићем, девојчице из Ушћа постигле су ограоман успех и тако на прави начин репрезентовале  овај крај као и град Краљево.

“Не могу рећи да сам изненађена високим пласманом, зато што знам какве су наше могућности. Драго ми је што су наше одбојкашице имале прилику да и то покажу и да на најбољи могући начин промовишу школу и спортски дух читавог нашег  краја. Поносни смо на њих, а наше активности ће се наставити у маниру неговања спортског духа и позитивних људских вредности” – рекла је за Студеница Online, Силвана Цинцовић Васић директорка основне школе из Ушћа.

Свечани дочек одбојкашица заказан је за вечерас у 20.00 часова на спортским теренима код основне школе а како је најављено из кабинета градоначелника, дочеку ће присуствовати и поздравити одбојкашице и неко од градских званичника града Краљева.

Спортске игре младих одржане су по први пут 1996. године са главним циљем да омогуће основцима и средњошколцима учешће у организованим спортским такмичењима и другим бесплатним активностима током лета. За 21 годину организације Игара у Хрватској, 7 година у Босни и Херцеговини и 4 у Србији, на Играма је учествовало преко 1.000.000 деце и младих. Идеја је расла и такмичење је постало највећи аматерски спортски догађај у овом делу Еуропе.

РТ

ПРЕДХОДНА ВЕСТМЛАДИ, ОСТАЈТЕ НА СЕЛУ – ДРЖАВА ДАЈЕ 50.000 ЕВРА ДА ЗАПОЧНЕТЕ БИЗНИС; АЛИ ТРЕБА ДА ИСПУНИТЕ ДВА УСЛОВА
СЛЕДЕЋА ВЕСТПОЖАР У СЕЛУ КАМЕЊАНИ!!!
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Sremuš

Pa zar svaki dogadjaj moraju politicari da upropaste. Ja znam da ovi iz Kraljeva vole da se slikaju, ali brate … Idite otvarajte semafore i kineske ducane i pustite ovu decu da uzivaju u uspehu.

Dragana Radenkovic

Svaka vam čast,devojčice,Vi ste ponos cele Srbije