(ВИДЕО) ДРУГАРИЈАДА: ФОНДАЦИЈА НОВАКА ЂОКОВИЋА УГОСТИЛА МАЛИШАНЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ

0

БЕОГРАД – У Београду у данас почиње друга Другаријада у организацији Новак Ђоковић Фондације, петодневно дружење малишана из Мерошине, Краљева и Владичиног Хана.


новак и деца 

У оквиру Дечије недеље, Новак Ђоковић Фондација ће од 1. до 5.октобра у Београду организовати Другу Другаријаду, која ће окупити око 50 ученика из Владичиног Хана, Краљева и Мерошине.

Као и прошле године, учесници су деца узраста од седам до 10 година, ученици истурених мешовитих одељења из општина у којима се реализује пројекат „Школице живота – заједно за детињство“. Током пет дана представници Фондације дружиће се са децом сеоских четворогодишњих школа из околине Мерошине (село Грамађе), Владичиног Хана (село Крајковац) и Краљева (села Ушће и Студеница).

Мали гости Новак Ђоковић Фондације биће смештени у одмаралишту Шупља стена на Авали, одакле ће сваког дана имати организоване активности по Београду. Планирана је посета Музеју Николе Тесле, тенском центру „Новак“ и Мини Цитy-ју. Затим, организована је пловидба бродићем како би деца могла да виде виде Београд са воде, посета Зоо врту, биоскопима, одлазак у позориште, дружење са глумцима, посета Планетаријуму. За последњи дан Другаријаде планиран је обилазак Авалског торња.

 

 

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ: kurir-info.rs/