ВЛАДА СРБИЈЕ ИСПУНИЛА НЕКОЛИКО ЗАХТЕВА МАЛИНАРА

7

Влада Србије је испунила неколико захтева произвођача малина и купина међу којима је и отпис дуга због суше 2013. године за минерално ђубриво које им је испоручено годину дана раније из Републичких робних резерви по субвенционисаним ценама, рекао је председник Асоцијације произвођача малина и купина Србије Добривоје Радовић.


Он је агенцији Бета казао да ће произвођачима тог воћа од 300 милиона динара дуга бити отписано 90 милиона јер је 210 милиона раније отплаћено.

„Влада је обећала да ће размотрити могућност да произдвођачима који су измирили дуг од 210 милиона динара врати новац“, рекао је Радовић.

Произвођачи малина и купина, према његовим речима, због тог дуга нису могли претходних година да добију репроматеријал из Робних резерви.

Радовић је казао да је Влада формирала и радно тело које ће управљати тимовима стручњака који треба да изађу на терен и утврде зашто се малина суши.

„Мислили смо да се стабла малина суше због ниских температура али се све више сумња да је реч о некој врсти болести због које ће ове године род тог воћа бити скоро преполовљен“, рекао је Радовић.

Додао је да се малина масовно суши у Моравичком и Златиборском округу, а нешто мање на југу Србије.

Влада Србије је, како је рекао Радовић, усвојила и прелог да произвођачка цена малине буде 139,3 динара за килограм, коју је утврдио тим стручњака.

„Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је обећао да ће се из буџета обезбедити новац за куповину садница малине које ће бити понуђене произвођачима по субвенционисаним ценама од 65 одсто“, рекао је Радовић.

Подсетио је да су малинари тражили да буде формиран тим од представника полиције и Безбедносно-информативне агенције (БИА) који ће утврдити ко откупљује, извози и увози малине.

„Влада је обећала да ће испунити и тај захтев“, рекао је Радовић.

0 0 vote
Article Rating
7 Comments
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Pamela Lazovic

Zadovoljavajuća cena,prihvatljiva,a posao naravno uvek potreban

Павле Тодоровић

Ma ima da jedu maline pre i posle jela 3 puta dnevno i oni i domace zivotinje

Nikola Sremuš

SVE STO DOGOVARA RADOVIC I OVA ASOCIJACIJA JE CISTA OBMANA MALINARA. ON JE NJIHOVA PRODUZENA RUKA.

Срећко Несторовић

Влада обећала ово, Влада обећала оно…
Шта су све српске владе наивнима кроз историју обећавале па нису испуниле!?
Јел овај Радовић заиста наиван или се само прави блесав!?
Имаш ли ти пријатељу та обећања црно на бело, оверено!?

Nikola Sremuš

Radovic je njihova podguzna muva .

Obrad Grkovic

Nije vam to bas sigurno, prevarice vas opet.. .

Goran Milojević

Ne trebaju mi obećanja lažova i lopova niti mi od njih treba bilo šta.Neka mi jednostavno vrate pokradeno kroz cenu u protekle dve godine i neka jajare više ne zavlače ruku u moj džep.Ove godine neću raditi malinjake i puniti džepove mafijašima.