ВОДОПАДИ ИЗУБРЕ

1
- рекламе -

ДЕВИЋИ – У Изубри код Девића, на око 36 километара од Ивањице, налазе се четири водопада, а простиру се на више стотина метара.


Многи кажу да је место Изубра добило по европским бизонима (зубр) који су ту живели. Иначе, од 2001. године ово месташце у Девићима улази у састав Парка природе Голија – Студеница. Да бисте дошли горе, мораћете да возите око 36 километара од Ивањице по асфалтираном, мада веома лошем путу.

- рекламе -

Када у Девићима стигнете на место где се Изубра улива у Студеницу, где се налази табла Парка природе, мораћете путовање да наставите пешке, око три километра кроз борову шуму, да бисте стигли до водопада.

Иако није баш лако толико пешачити кроз шуму – не брините, нећете се изгубити јер је постоје обележја која воде до водопада – и мораћете три пута да пређете преко речице, поглед који ће вас дочекати вредан је тога.

 

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈЕ:  mondo.rs/

0 0 гласови
Article Rating
- рекламе -
ПРЕДХОДНА ВЕСТЕЛЕОНОРА ЕРДОГЛИЈА НАСТУПИЛА СИНОЋ У ПИНКОВИМ ЗВЕЗДИЦАМА (ВИДЕО)
СЛЕДЕЋА ВЕСТПРОЈЕКАТ “ЗДРАВЉЕ НА ДЛАНУ” ПРЕДАВАЊЕ О РАКУ ДОЈКЕ
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline повртане информације
Погледајте све коментаре
Ljuba

Meštani ih zovu KACE na Izubri..Za malo hrabrije u letnjim vručinama pravo su osveženje.Uzvodno od njih ima i stara porušena vodenica.Najbliži konak je Pansion Nebo ( 4 km )., ka Rudnom