ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА “102 КАО 1” У СТУДЕНИЦИ

1

Дана 19.05.2019. године, градови и општине, удружени у Слив Западне Мораве, спровели су акцију под називом „102 као 1“, у циљу чишћења приобаља на водама првог и другог реда, као и садње зеленила на подручјима угроженим ерозионим.


Такође је вршена подела брошура, израђена од стране СКГО, док је мајице и качкете за учеснике обезбедило ЈВП „Србијаводе“, а едукацију најмлађих спровело је Одељење за послове цивилне заштите Градске управе града Краљева. Циљ је поменуте Акције је подизање свести код становништва о значају спровођења превентивних мера, али и подесаћање на мајске поплаве из 2014. године.
На територији града Краљева, спроведено је више акција на преко 20 локација, од којих издвајамо: Студеница, Ромско насеље, вежбу евакуације са „Главчића“ моста на Ибру, бедем у Ковачима, Жичку реку, Доситејеву улицу, и друге.

У акцији су учествовала деца предшколског и школског узраста, Основних школа: Вук Караџић, Чибуковачки партизани, Светозар Марковић, Шумарска школа Краљево, припадници цивилне заштите, Ромско удружење „Преокрет“, Добровољно ватрогасна друштва (Краљево, Милаковац, Витковац, Печеног, Студеница, Буковица и Милочај), удружења грађана (Друштво гуслара „Жича“, Еколошки покрет „Ибар“, „Тrash hero Kraljevo“) , уз подршку ЈКП „Чистоћа“ Краљево.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
страији
новији највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Sanja Matovic

Bez mene,mogli su malo bolje da informišu meštane…