ВРЕМЕ: ХЛАДНИЈЕ, ОБЛАЧНО И КИША

0

У СРБИЈИ ЋЕ ДАНАС БИТИ ПРЕТЕЖНО ОБЛАЧНО И МАЛО ХЛАДНИЈЕ, А ВИШЕ ПАДАВИНА БИЋЕ НА ИСТОКУ И ЈУГОИСТОКУ СРБИЈЕ, ГДЕ ЋЕ КИША ПАДАТИ ВЕЋИ ДЕО ДАНА


Време данас у Србији претежно облачно и мало хладније, а више падавина биће на истоку и југоистоку Србије, где ће киша падати већи део дана.

На високим планинама снег. У осталим крајевима падавине се очекују углавном после подне и увече, али ће бити повремене и слабијег интензитета. Суво време задржаће се само на крајњем западу и северозападу земље.

Ветар слаб и умерен, најнижа температура до 7 C , а највиша од 6 до 10 C.

Прогноза времена до 11. јануара

У уторак још ујутро понегде киша, на вишим планинама снег, а у току дана углавном суво, у нижим пределима уз дуже задржавање ниске облачности, а у брдско-планинским уз делимично разведравање.

У току ноћи ново наоблачење с кишом захватиће северозападне, западне и југозападне делове Србије.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије, у среду облачно с кишом, на планинама са снегом, а више падавина очекује се у другом делу дана и у току ноћи. У кошавском подручју повремено јак југоисточни ветар.

У четвртак, на Божић, биће претежно облачно и хладније уз слабљење и престанак падавина. Ветар ће бити у скретању на западни и северозападни.

У петак и суботу суво уз делимично разведравање, али и уз даљи пад температуре. Крајем периода, од 10. јануара наоблачење са снегом.