22 C
Kraljevo
уторак, 30. маја 2023.
More

  Објављено

  Последње вести

  ЗАШТО СУ СВЕ СКУПЉИ СТАНОВИ У КРАЉЕВУ?

  - маркетинг -

  СТАН У НОВОГРАДЊИ ПРЕМАШИО ЦЕНУ 1.300€ ПО КВАДРАТУ


  У Краљеву цене станова за куповину и издавање и даље вртоглаво расту. Цене расту већ годинама, а све је почело 1999. године приливом становништа. Ипак, нагли скок бележи се последње две године.

  ЗАШТО СУ СВЕ СКУПЉИ СТАНОВИ У КРАЉЕВУ? • Студеница Online
  ФОТО: Студеница Online

  То се објашњава порастом куповне моћи грађана – град је постао богатији за две велике фабрике, а доста младих је коначно добило стално запослење и могућност да стан купи на кредит.

  “Када је у питању купопродаја, ни купци, ни продавци неће погрешити уколико уђу у такав посао, јер некретнине које су купљене пре пет година сада вреде за трећину више”, каже за КРАЉЕВО ONLINE , Драгица Лукић, из Агенције за некретнине “Меркур”.

  Станови у зградама чија се изградња тек планира, у ужем центру града већ су премашили цену од 1.300€ по квадрату, а станову у староградњи крећу се од 500 до 1.000 € по квадратру.

  Како наводи начелник Одељења за урбанизам града Краљева, Звонко Ковачевић, на годишњем нивоу у просеку се издаје пет-шест грађевинских дозвола за изградњу објеката.

  “Њихова просечна површина се креће од две до две и по хиљаде квадрата. И ове године је настављен тај тренд”, рекао је он.

  Представници грађевинског сектора правдају скок цена квадрата скоком цена грађевинског материјала, али и мањком радне снаге. У Краљеву нема радника грађевинске струке, па су великом броју градилишта присутни радници из Турске.

  - маркетинг -

  1 коментар

  1 Коментар
  Најстарије
  Најновије Највише гласова
  Уграђене повратне информације
  Погледај све коментаре
  Jovan
  Jovan
  1 година пре

  Zato što je Kraljevo poslednjih godina malo krenulo napred i živnulo. Pre svega zahvaljujući Leoniju i Eurotayu.

  Последње вести

  - маркетинг -

  Ако сте пропустили

  - маркетинг -