22 C
Kraljevo
четвртак, 25. јул 2024.
More

    Објављено

    Последње вести

    ЗАШТО СУ СВЕ СКУПЉИ СТАНОВИ У КРАЉЕВУ?

    - маркетинг -

    СТАН У НОВОГРАДЊИ ПРЕМАШИО ЦЕНУ 1.300€ ПО КВАДРАТУ


    У Краљеву цене станова за куповину и издавање и даље вртоглаво расту. Цене расту већ годинама, а све је почело 1999. године приливом становништа. Ипак, нагли скок бележи се последње две године.

    ЗАШТО СУ СВЕ СКУПЉИ СТАНОВИ У КРАЉЕВУ? • Студеница Online
    ФОТО: Студеница Online

    То се објашњава порастом куповне моћи грађана – град је постао богатији за две велике фабрике, а доста младих је коначно добило стално запослење и могућност да стан купи на кредит.

    “Када је у питању купопродаја, ни купци, ни продавци неће погрешити уколико уђу у такав посао, јер некретнине које су купљене пре пет година сада вреде за трећину више”, каже за КРАЉЕВО ONLINE , Драгица Лукић, из Агенције за некретнине “Меркур”.

    Станови у зградама чија се изградња тек планира, у ужем центру града већ су премашили цену од 1.300€ по квадрату, а станову у староградњи крећу се од 500 до 1.000 € по квадратру.

    Како наводи начелник Одељења за урбанизам града Краљева, Звонко Ковачевић, на годишњем нивоу у просеку се издаје пет-шест грађевинских дозвола за изградњу објеката.

    “Њихова просечна површина се креће од две до две и по хиљаде квадрата. И ове године је настављен тај тренд”, рекао је он.

    Представници грађевинског сектора правдају скок цена квадрата скоком цена грађевинског материјала, али и мањком радне снаге. У Краљеву нема радника грађевинске струке, па су великом броју градилишта присутни радници из Турске.

    - маркетинг -

    1 коментар

    1 Коментар
    Најстарије
    Најновије Највише гласова
    Уграђене повратне информације
    Погледај све коментаре
    Jovan
    Jovan
    2 године пре

    Zato što je Kraljevo poslednjih godina malo krenulo napred i živnulo. Pre svega zahvaljujući Leoniju i Eurotayu.

    Последње вести

    - маркетинг -

    Ако сте пропустили

    - маркетинг -